Irány Regéc és Boldogkőváralja!

Nyomtatóbarát változat
Időpont: 
2017. április 28. - 16:00 - 2017. április 30. - 21:00
Helyszín: 
Irány Regéc és Boldogkőváralja!

Irány Regéc és Boldogkőváralja a Kéken!

Túraszakasz: Háromhuta – Regéc - Boldogkőváralja

Az utazás részletes programja:

1. nap

Találkozó

Délután 4 órakor indulunk Veszprémből, az OMV benzinkút parkolójából. Irány Regéc, ahol a szállásainkat elfoglaljuk!  Utunkat csak a szombati nap kezdjük meg.

.

 

2.nap

Háromhuta – Istvánkúti e.h. - Regéc 15,5 km, benne 469 m  és 539 m 

Ez a nap számtalan remek látványossággal szolgál. A Sólyom-bérccel, mely gyönyörű várpanorámát nyújt a Regéci várra. A környező hegyekre való mesés kilátást

 a villámcsapásokról elnevezett Nagy-Péter-mennykő biztosít számunkra, mely némi kitérőt jelent ugyan a kék jelzésről, de mindenképpen megéri a fáradtságot ez a kilátás. Utunk a Rákóczi-kő mellett haladva lassan Regécre, a váráról oly híres településre vezet. A vár megtekintése vagy még a szombat estébe belefér, vagy vasárnap útközben nézzük meg, hisz úgyis arra visz az út.

 

3. nap

Regéc – Mogyoróska - Boldogkőváralja 17km; benne 324 m  és 562 m 

A dácit kúpra épült Regéci várból szépen rálátunk korábbi utunkra Makkoshotyka és a Huták völgye felé. Hamarosan eljutunk Mogyoróskába, mely korábban a regéci várhoz tartozott. Itt látványosságként kínálkozik a r.k. templom ikonosztáza, egy helytörténeti kiállítás és az önkormányzat tulajdonában lévő Agrár

múzeum. A teleülést elhagyva megkeressük a 7 bükkfa alatt fakadó Bónyi-kutat, majd Arkára érve a poligonális csűrt a Hunyadi utcában. És megint egy vár áll előttünk, a Boldogkői vár, mely hatalmas andezittufa tömbön áll. Környezetét a szél és a víz lepusztította. A gyönyörű vár mellett érdemes megtekinteni még a Péchy-Zichy kastélyt, a tájházat és a g.k. templomot rokokó berendezésével, ikonosztázával.

Tekintettel a másnapi pihenőnapra, gazdagabb programot szervezünk, így Vizsolyba is ellátogatunk a református templomba, ahol a Vizsolyban nyomtatott teljes magyar nyelvű Vizsolyi Biblia egyik első kiadású példányát tekinthetjük meg 1590-ből. A Bibliás Könyvesház és a Vizsolyi Biblia Látogatóközpont megtekintése is terveink között szerepel.

.

Az utazás fontos adatai:

Részvételi költség:

Felnőtteknek: 19.500 Ft

Gyerekeknek 14 év alatt: 14.500 Ft

 

A részvételi költség tartalmazza:

- 2 éjszaka szállást Vendégházban Regécen

- reggelit a szálláson

- Kéktúra túrafüzetet

- túravezetést

- az utazást Veszprémből indulva és érkezve

 

A részvételi díj nem tartalmazza:

- a további étkezést

- belépődíjakat

 

Az utazás fontos adatai:

Létszán: 5-13 fő

Ajánlott korhatár: 10-60 év

Hiányzás a munkahelyről: 0 nap

 jelentkezni a timi [at] csalan [dot] hu e-mail címen lehet 2017. április 17-ig