Áramtermelés nap- és szélenergiából

Nyomtatóbarát változat
Ferenczi Ödön
Áramtermelés nap- és szélenergiából

Ebben a könyvben a 60 W...20 kW közötti "kisteljesítményű nap- és szélgenerátoros áramtermelő rendszereket mutatom be. Ezek az alternatív energiaforrások előtérbe kerülhetnek akkor is, amikor a közüzemi elektromosenergiaellátás kiépítése nem gazdaságos (pl. egyes hétvégi és családi házaknál stb.), illetve amikor a kiépítés egyáltalán nem lehetséges. Itt említhetők az elektromos hálózattól igen távol eső települések, pl. tanyák, puszta, hegyvidéki települések, farmok, vadászházak, borospincék, tengerben levő szigetek, öntözésre, állatitatásra használt mezőgazdasági szivattyúk, adattovábbító és vezérlőrendszerek, kisebb hajók, jachtok és különféle jelzőberendezések áramellátási gondjai.

Ismertetem a nap- és szélgenerátoros (autonóm) szigetüzemű, továbbá a közüzemi hálózatra visszatápláló rendszereket, és azok megvalósítási lehetősgeit.

A témát teljesen gyakorlati szinten, közérthetően, elméleti fejtegetések nálkül ismertetem. Megvalósítható gyakorlati kiviteleket és rendszertechnikai megoldásokat mutatok be. A rendszerek túlnyomó része a hazai kereskedelemben beszerezhető alkatelemekből és készülékekből (a kisebb teljesítményűek saját kezűleg is) megépíthetők, ill. a rendszertelepítőkkel egyéni igények szerinti kialakításban megrendelhetők azoknál, akik az egyedi tervezést és telepítést is elvégzik.

A könyv hasznos lehet azoknak, akik a kereskedelemben kapható választékra terveznek, de hasznos lehet azoknak is, akik az egyszerűbb, "saját kezű" kisebb teljesítményű rendszerekhez keresnek instrukciókat (pl. barkácsolók).

                                                                                                               Ferenczi Ödön

Egyszerre maximum ennyi napra kölcsönözhető: 
3
Átvétel helyszíne, nyitvatartás: 
Csalán iroda

Foglald le!

A foglaláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges.