Kemenceépítés és kenyérsütés - Ahogy mi csináljuk

Nyomtatóbarát változat
Zsíros Zoltán
Kemenceépítés és kenyérsütés - Ahogy mi csináljuk

A népi hagyományok közül a legfontosabb talán a kenyérsütés. Régen minden háznak megvolt a saját megszokott receptje, az asszonyok szombatonként megsütötték az egész hétre valót. Manapság az emberek csak bemennek a boltba és megveszik, de ez nem mindig működik. Mi is így kerültünk kapcsolatba a kemencékkel és a kenyérsütéssel, hisz pénzesgyőri oktatóközpontunkat telente rendszeresen elzárja a hófúvás a külvilágtól, miközben a programoknak menni kell. Innen jött az ötlet, legyen kemence! Hosszas keresgélés után rájöttünk, hogy a mesteremberek ajánlatai számunkra megfizethetetlenek, magunknak kell megoldani. Következett a kutatómunka. Szerencsénkre ez egybeesett Sabján Tibor: A búbos kemence című könyvének megjelenésével, ami megkönnyítette azt, hogy formába öntsük vágyainkat. A mai adalékanyagokkal teletömött világban érdemes keresni a lehetőségeket arra, hogy egészséges ételeket tegyünk az asztalra. Ennek egyik legfontosabb eleme, ha a kenyeret magunk készítjük el. Ehhez ajánljuk, hogy aki teheti építsen kemencét! Nem nagy fáradság és anyagilag sem megterhelő. Megéri már akkor is, ha csak évente egyszer sütünk. Ehhez próbálunk segítséget nyújtani itt, valamint kis kiadványunkban, amiben az elmúlt évek illetve a 11 megépült kemence tapasztalatait írjuk le mind a kemence megépítése, mind az abban való kenyérsütés terén.

37 oldal

Egyszerre maximum ennyi napra kölcsönözhető: 
21
Átvétel helyszíne, nyitvatartás: 
Csalán iroda
Általános kölcsönzési feltételek: 
Kölcsönzési feltételek - könyvek és oktatóanyagok

Foglald le!

A foglaláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges.