2011 az Önkéntesség Európai Éve

hír a(z) kategóriában
Nyomtatóbarát változat
.
Önkéntesség Európai Éve
.

A Nemzetközi Önkéntesség Éve után 10 évvel, 2011 az Európai Önkéntesség Éve lett, ami a Veszprém Megyei Önkéntes Centrum életében is meghatározó fontosságú lehet. Bízunk benne, hogy ezen kezdeményezés helyi szinten is növelni fogja az önkéntesség népszerűsítését, elterjedését, tudatosítja az emberekben az ebben rejlő társadalmi értékeket, valamint aktivitásra sarkalja az önkénteskedni vágyókat és az őket fogadó szervezeteket egyaránt.

Az Önkéntesség Európai Éve alkalomából rendezik meg Budapesten, a Millenáris Parkban január 8. és 14. között a 22 európai országot érintő Önkéntes Turnét, melynek második állomása a magyarországi. A nagyszabású rendezvény témái közt szerepel az oktatás, az adományozás, a vállalati önkéntesség, a környezetvédelem, kultúra, sport, idősügy és a fogyatékosság. A szakmai és tematikus előadások mellett számtalan kulturális program is várja az érdeklődőket.

Megyénkből először a nagyvázsonyi Fekete Sereg Ifjúsági Egyesület kap lehetőséget a bemutatkozásra, aki velük szeretne találkozni, esetleg erősíteni a csapatot, az szombaton vegye célba a budapesti kultúrközpontot.

Aki pedig hajlandóságot érez magában az önkénteskedésre, esetleg szívesen fogadna önkéntes segítséget, ne habozzon, kattintson IDE, segítünk!