A Mikulás kerékpáron érkezett

hír a(z) kategóriában
Nyomtatóbarát változat
.
Csalános Mikulás Kolontáron
Fotós: 
Csalán fotó
.

Egyesületünk összefogva a Mikulással összegyűjtött támogatás terhére, vidám ünnepség keretében 22 kerékpárt adott át azon kolontári iszapkárosult családok gyermekeinek, akik a katasztrófát követő helyreállítási munkák és újraépítés után úgy döntöttek, a településen maradnak.

A 2010. október 4-én történt vörösiszap-katasztrófát követően a Csalán Egyesület adománygyűjtő tevékenységbe kezdett, hogy ezzel segítse az eltakarítási munkálatokban résztvevők mindennapjait, valamint a károsult családokat és hozzátartozóikat. A folyamatosan érkező anyagi hozzájárulások akkor lehetővé tették, hogy azonnali segítséget nyújtva lapátokat, talicskákat, maszkokat, védőszemüveget, gumicsizmát, kapát vásároljanak és juttassanak el az érintett területekre.

 

A segítség ezt követően is csak érkezett, így országos és határon túli szervezetek, illetve magánszemélyek felajánlásainak köszönhetően összesen mintegy 4,4 millió Forint gyűlt össze. Most ezt az összeget kívánjuk azon családok megsegítésére fordítani, akik minden lelki nehézség ellenére is vállalták, hogy Kolontáron maradnak. Így a gyerekek örömére szövetkeztünk a Mikulással, és kerékpárokat ajándékozunk az aprónépnek és a tiniknek.

 

Karácsony közeledtével az említett 21 család további adományokra számíthat. Még az ünnepek előtt a ház körül jól hasznosítható esővízgyűjtőt, valamint a karácsonyfa alá való és az ünnepi asztal bőségét biztosító, helyi termelők portékáiból összeállított élelmiszerkosarat adunk át.

 

A gyerekek Tili Károly polgármester köszöntő szavait követően kedves és vidám este keretében vették át a csodaszép ajándékokat. A Mikulást énekszóval várták, akinek munkáját krampuszok segítették.