Augusztusi Ökovásár a Színházkertben

hír a(z) kategóriában
Nyomtatóbarát változat
.
Augusztusi Ökovásár a Színházkertben
Fotós: 
Csalán fotó
.

Ahogy azt láthatod, vidám hangulatban zajlott a XII. Ökovásár sajtótájékoztatója. A jövő szombati vásári forgatagban a család minden tagja megtalálja a neki való programot. Lesz családfőknek való borkostolás, aprónépnek ügyességi játékok, s míg a Család apraja-nagyja hasznosan tölti a szabadidőt, a háziasszonyok kosárba gyűjthetik a télire való javakat.

Ismét Ökovásár, immáron tizenkettedik alkalommal! A bio- és helyi termelőket, valamint kézműveseket felvonultató rendezvény azonban a szokottnál egy hónappal korábban: 2012. augusztus 25-én kerül megrendezésre, s hogy legyen benne még egy csavar, idén a Színházkertbe várja a vásári forgatagba igyekvőket a Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület.

 

 „Az időpont és helyszín változott, de ezen kívül minden a már megszokott színvonalon és színességben, a Csalántól méltán elvárt profizmussal kerül megrendezésre. A helyi termékek népszerűsítésének színterén a kiállítók száma egyre gyarapszik, így bízunk benne, az idei betakarítási szezon végének küszöbén is ugyanolyan termelői és kézműves felhozatallal rukkolhatunk elő, mint ahogy az tavaly megadatott. – mondta el a sajtótájékoztató alkalmával Dr. Szalay Tímea elnök.

 

„Az idei Ökovásár kulturális tekintetben is a már megszokott jó hangulatot kívánja megteremteni. A reggeli megnyitót követően néptáncosok jókedve, népdal, tánclépések ritmusa és ifjú mesemondónk, Narancsik Jancsi tölti be a Színházkertet. Az eligazodást segíti majd a népszerű vásárbemutató, amely során a kiállítók titkai is kiderülnek. A nap folyamán kétszer lesz tombolahúzás– egy délelőtt, egy délután -, melyek nyereményeit a vásárban kiállítók portékáiból válogatjuk össze. Az Ökovásár zárásaként pedig Kóka Rozália mesemondót láthatjuk színpadon, aki a bukovinai székelyek tréfás, pajkos és sokszor könnyfakasztóan kedves meséit hozza el a hallgatóságnak.” – tudtuk meg Ring Júlia kommunikációs munkatárs programismertetéséből

 

Ami újdonság, hogy a délutáni órákban a helyi termékek előállításának, forgalmazásának lehetőségeiről, a vegyszermentes házi tartósításról, növénytársításokról, élelmiszerbiztonságról és más, témához kapcsolódó szakmai kérdésekről hallhatunk magas színvonalú, szakértő előadásokat az érdeklődő hallgatóság ismereteinek bővítése és azok mélyítése céljából.

 

„Sokan kérdezték, miért hoztuk előrébb a programot. Részben azt gondoltuk, hogy megér egy próbát, hogy – többek felvetésére - még nyári szünet idejére tegyük ezt a rendezvényt, másrészt az Ökovásár finanszírozása ebben az évben az augusztusi időpontot tette lehetővé. Reméljük, hogy a kísérlet sikeres lesz, és így a korábbi évekhez hasonló, nagyszámú érdeklődőre számíthatunk.” – tette hozzá az Csalán Egyesület elnöke

 

Készítsük tehát kosarunkat és véssük be a naptárba augusztus utolsó szombatjának kiemelkedő veszprémi eseményét, a XII. Ökovásárt. Az augusztus 25-i, Színházkerti forgatag pirkadattól alkonyatig tartó öko-, gasztro - és kulturális pezsgést visz a nyár utolsó napjaiba.

Pirkadattól alkonyatig mindenkit várunk szeretettel!

A rendezvény plakátját itt megnézheted.

Hangolódj rá az idei vásárra tavaly készült fotóink nézegetésével.

 

A projekt az MNVH Elnökségének értékelése alapján a Nemzeti Vidékfejlesztési Program Irányító hatósága jóváhagyásával valósul meg.