Hiteles vallomás a nyertes tollából

hír a(z) kategóriában
Nyomtatóbarát változat
.
Hiteles vallomás a nyertes tollából
.

Mi motiválta receptversenyünk nyertesét? Hogy látja a vegyszermentesség jelentőségét egy vegyész? Elolvashatod Te magad is egy hiteles forrásból:) Részlet, Kádi Antal, receptversenyünk I. helyezettjének leveléből.

Tisztelt Csalán Egyesület...!

Meghatódva olvastam a levelüket.Amikor a receptversenyen indultam, akkor az a szándék vezérelt engemet, hogy felhívjam a figyelmet a vegyszermentes élet lehetőségeire.

Vegyipari technikusként végeztem 1972-ben Veszprémben.Akkoriban azt hittem, és ezt a hitet diktálta a politika is belénk, hogy a világot a vegyipar átalakítja az emberiség érdekében és javára.

Az idő múlásával és az ismeretek átértékelésével rájöttem, hogy ez egy fikció, hogy a legkörnyezetszennyezőbb iparág szolgálatába léptem, és az emberiségnek a legtöbbet ártó iparág gépezetébe kerültem. Ez a "bűntudat" a mai napig kísért. és arra ösztökél, hogy a lehetőségekhez mérten a figyelmet felhívjam arra, hogy vegyszermentesen is lehet (és kell) élni ahhoz, hogy génjeinket "hibátlanul" átörökítsük utódjainkra, hogy az évezredes hagyományoknak megfelelően felelősségteljesen éljünk és adjuk át az ismereteket az utódoknak. Én is ezt az élettapasztalatot adom át a családomnak ismerőseimnek.

A vegyipari ismereteket sokáig az életben haszontalannak, közvetlenül anyagi javakra nem konvertálható holt tőkének hittem. Napjainkban kezd felértékelődni ez az ismeret, amikor is a vegyszerek káros hatásainak tudományosan bizonyítható, az emberiség létét fenyegető hatásairól szóló dolgozatok válnak ismerté. A tudás ezen területe a tisztán látást segíti, és az összefüggések megvilágítása hitelessé tesz bennünket, a környezetért aggódókat a globalizált világban a reklám és marketing okozta káros tévhitek eloszlatásában.

Életem hátralévő részét arra szántam, hogy megosszam azokat az ismereteket a világgal, amelyek fenyegetik az emberek mindennapi létét, amelyek felhívják a figyelmet a haszonelvűség szolgálatában álló hamis tudásanyag leleplezésében. A vegyszermentes élet a jövő. Nem kell mást tennünk, mint visszanyúlni nagyapáink és nagyanyáink azon megoldásaihoz, melyek akkoriban beváltak, melyek biztonsággal szolgálták a emberi létet.

Örülök, hogy a Csalán Egyesület helyt adott a receptemnek, mely a fent leírt célokat szolgálja.

A zsűri értékelését megköszönöm és nagyon nagy elismerésnek tartom.

....

Levelemet őszinte szívvel írtam.Ha szolgálja az egyesület céljait, akkor nyilvánosságra hozható részben vagy egészben.

 

Tisztelettel: Kádi Antal