Hol hűl ki a házam?

hír a(z) kategóriában
Nyomtatóbarát változat
.
Hőkamerás felvétel
.

Most ingyenes szolgáltatásként biztosítjuk 30 család számára a hőkamerás vizsgálat lehetőségét. Ennek köszönhetően kiderülhet, hol szökik meg a meleg otthonainkból. Sorba állíthatóvá válik a falak szigetelésének, az ablakszigetelésnek, a födém szigetelésének szükségessége, és kiderülhetnek olyan apróbb lépések, melyek befektetés nélkül is jelentősen csökkenthetik fűtési költségeinket.

Egy, a KEOP által támogatott, pályázatnak köszönhetően a Csalán Egyesület új szolgáltatást indít útjára az energiatakarékosság jegyében, és hőkamerás vizsgálatokkal segíti a családok zöldebb életmódjának kialakítását. A folyamatosan dráguló energiaárak ugyan kellő motivációt adnak ahhoz, hogy tegyünk valamit házunk szigeteléséért, de a pénztárcánk véges tartalma mégis az átgondolt kiadásokra int. Ezen a nehéz helyzeten segít a Csalán Egyesület új, ingyenesen igénybe vehető szolgáltatása, mely rámutat házunk gyenge pontjaira, azaz megmutatja, hol szökik el leginkább a ház melege. Világossá válik, hogy az ablakok szigetelése, a födém vagy a lábazat-e a felelős a nagy fűtésszámláért, így egyértelmű, mire is érdemes költeni nehezen félretett Forintjainkat.

 

Meglepő eredményekkel tudnak szolgálni a hőkamerás felvételek, mivel csak kevesen vannak annak tudatában, hogy a ház egyes részei mennyire szigeteltek. Sokan szigetelik pl. a házak falait, mivel nem is sejtik, hogy esetleg házuk lábazatán, vagy éppen a tetőn keresztül távozik a legtöbb meleg. Látva azonban a hőkamerás felvételeket, egyértelművé válik, hogy mire is érdemes a leginkább költenünk, hol fogjuk meg a legtöbb meleget.

 

A Csalán Egyesület 30 család számára biztosít lehetőséget a fenti vizsgálatok elvégzésére. Jelentkezni a szolgáltatásra a tanacsadas [at] csalan [dot] hu e-mail címen, vagy a 88-578-390-es telefonszámon lehet Decsi Mártonnál.

 

A szolgáltatásra a KEOP-6.1.0/B/09-2010-0093 azonosítószámú pályázat biztosít lehetőséget.