Közhírré tétetik, vásár rendeztetik

Nyomtatóbarát változat
.
Közhírré tétetik, vásár rendeztetik
.

„ Közhírré tétetik, Vásár rendeztetik” - hallatszik fel ismét a jól ismert szlogen szeptember 28-án szombaton Veszprémben, a Historia Kertben. Ökovásárra hív a kisbíró mindenkit, aki egy jó hangulatú, vásári komédiában és egészséges kínálatban is gazdag, színes forgatagra vágyik. Mit találhat a látogató? Minőségi élelmiszereket, egészséges kóstolnivalókat, családi kikapcsolódást, egészségmegőrző tanácsokat, helyi-házi finomságokat. Nem fognak csalódni azok sem, akiket a kürtőskalács, vagy a befőzési praktikák vonzanak, de szerencséjét is próbára teheti a kiállítók termékeiből álló tombolán. A rendezvény szervezője a Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület, a megvalósítást a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat támogatja.

 „ Az egészséget, megbízhatóságot jelentő helyi ízek, portékák kínálata mellett az idei Ökovásáron az egészség megőrzése is jelentős hangsúlyt kap. Ennek keretében éppúgy megismerhetik az érdeklődők a környezetbarát élelmiszer-tartósítási eljárásokat, mint saját egészségi állapotukat, indulhatnak a Kamránk Kincseinek versenyén, részt vehetnek az erőt és ügyességet próbára tevő játékos megmérettetéseken, és a vásári komédia sem váratja magát sokáig. Reméljük, hogy a helyi ízek, az egészséges ételek kóstodája, a természetes tartósítási tippek, a kapott táplálkozási tanácsok felhasználásával egyre többen tudnak lépéseket tenni egészségük megőrzésének útján.” – nyilatkozta Szalay Tímea, a Csalán Egyesület elnöke.

Érdemes eljönni, mert a jó hangulat megalapozása érdekében ez alkalommal is csatlakoznak a vásárhoz a város és környéke népi táncosai, zenészei, közel 60 helyi kiállító portékái közül kóstolhatunk, válogathatunk, illetve több lehetőség is segíti egészségünk megőrzéséét. És, hogy mi vár ránk még ezen túl?

„ A délelőtt folyamán a „Helyi ízek télire” bemutatóiból megtudhatjuk, hogyan tudjuk aszalni, szárítani, savanyítani terményeinket, hogy azok télen is az egészségünket szolgálják. A bemutatókat követően egészségesés egyben finom ízeket ismerhet meg a nagyérdemű, melyek receptjeit is magával vihetik az érdeklődők. A délután során a sörfőzésé, a házi vegeta készítéséé, a gyümölcsök, gyümölcslevek tartósításáé a főszerep – mégpedig 100%-ban tartósítószer-mentesen. Az egész napos játékkínálat, masszázs, egészségállapot felmérés, vásári forgatag gazdagítja a programkínálatot.” – mondta még el a Csalán Egyesület elnöke.

Vásári komédia keretében délután a kéttalpúaké a terep, és megtudhatjuk végre, ki is nyeri meg a „Kamránk Kincseinek versenyét”, azaz ki viheti haza a savanyító kőedényt, a befőző lábast és a további értékes nyereményeket. A napközbeni kétszeri tombolahúzáson minden vásárló ismét nyerhet és újabb helyi termékekkel lehet gazdagabb a vásár kínálatából.