…mert a házi kenyérnek és a kézműves különlegességeknek lelke van…

Nyomtatóbarát változat
.
…mert a házi kenyérnek és a kézműves különlegességeknek lelke van…
.

Szeretnéd tudni, hogy készül a Balaton legfinomabb kenyere? Esetleg betekintenél a különleges helyi termékek – pl. az esszencia vagy a fűszeres hagymakrém  - hagyományos családi receptjeinek hátterébe? Megismernéd az embereket, akik mindemögött szorgoskodnak napról napra kitartó lelkesedéssel? A Csalán Egyesület gazdatúrájának következő állomása: a Vidikum termékcsalád Viden és a Búzalelke Pékesség Kisapátiban.

Tarts a Csalán Egyesülettel 2016. június 4-én (szombaton), hogy megismerd Bagyura Feri termékeiben rejlő, több generációs családi titkokat, különlegességeinek jelentőségét, hasznosságát, egészségességét. A gazdaság a kertműveléstől az állattartásig mindenre kiterjed, még egy szamár is benne van a képbenJ És hogy az állatságokat félretegyük, mindennapi kenyerünk áll a fókuszában a második látogatásunknak.

A legfinomabb balatoni kenyér titkát tudhatjuk meg Kovács Beától, Kisapátiban, akiről álljon itt néhány mondat ízelítőül: Egy jól menő vezetői állást és Budapestet hagyta maga mögött, amikor Bea a Szent György-hegyet választotta és új álmát kezdte el megvalósítani. „Jó érzés volt kenyeret tenni az asztalra, ez indított el mindent. – vallja. Az érzést követve mára Bea eszméletlenül finom magvas, fűszeres, gyümölcsös kenyereket süt Búzalelke nevű pékműhelyében. Ezért néha hajnali fél 3-kor kel, de megéri - mindent szenvedéllyel csinál.

A gazdatúra időpontja: 2016.június 4. (szombat) 13:00- 18:30

Részvételi díj: 

A gazdatúrán való részvétel ingyenes. Az utazás önköltséges.

Utazás: 

A Csalán telekocsik szervezésével tervezi megoldani az utazást. Az utazás szervezéséhez fontos információ, hogy saját gépjárművel érkezik-e Ön, és tud-e még utasokat fogadni az autójába (hány főt). Köszönjük, hogy ezzel is segíti a környezetbarát közlekedést!

Jelentkezés módja: 

Jelentkezni a timi [at] csalan [dot] hu e-mail címen vagy a 30-9460658-as telefonszámon lehet.