Nem volt akadály

hír a(z) kategóriában
Nyomtatóbarát változat
.
családi nap
Fotós: 
Csalán fotó
.

Amikor a Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesületnél megkaptuk a felkérést, hogy szervezzük meg a Continental Teves Magyarország Kft. családi napjának játékos akadálypálya részét, még nem tudtuk, hogy számunkra is mennyi tapasztalatot, újdonságot és lelkesítő élményt jelent majd a dolog. Csak annyit tudtunk, hogy igen, csináltunk már ilyet, vannak élménypedagógiai tapasztalatink, hiszen évekig szerveztünk táborokat gyerekeknek, van egy sor környezetvédelmi programunk, amit szívesen bemutatnánk az érdeklődő gyerekeknek és felnőtteknek, persze szórakoztató formában.

Vállaltuk hát a feladatot. Elmondtuk, hogy mi mit tudunk, a megrendelő szervező cég pedig, hogy mit szeretne. Szerencsére a két elképzelés nem volt messze egymástól, de még sok egyeztetésre volt szükség, amíg kikristályosodott az a tíz állomásból álló, játékos, de mégis tanulságokkal teli pálya, a „Zöld Út”. Minden állomáson feladatok várták a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt.

Az állomások az éghajlatvédelem, a városzöldítés, faültetés, természetismeret, az esővízgyűjtés, a szelektív gyűjtés és a komposztálás témaköreihez kapcsolódtak, de szó sem volt száraz „tanulásról”. Kötélhíd, újrapapír készítés, komposzt - Toto, vízkvíz, teményfelismerés és válogatás, alternatív malomjátékok várták az érdeklődőket.

Aki végig ment a pályán sokat tanult és jól szórakozott. Így visszanézve jó érzéssel állapíthatjuk meg, hogy a kezdeményezés a gyerekek és felnőttek körében is nagy sikerrel szerepelt a június 27-i hagyományos, mintegy 2000 főt megmozgató Continental családi napon. Köszönjük Farkas Ágnes együttműködő segítségét és önkénteseink odaadó munkáját, amivel az egyes állomásokat üzemeltették.

Kiss Renáta - Csalán Egyesület