Taroltak a Fekete-Vörösmarty iskolások

hír a(z) kategóriában
Nyomtatóbarát változat
.
iskolai foglalkozás
Fotós: 
Csalán fotó
.

Az Ablak a Földre gyermekvetélkedő állatkerti fordulójával véget ért az a programsorozat, melynek során a Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület mintegy 1000 gyermek és közel száz pedagógus számára adott hasznos gyakorlati ismereteket az éghajlatváltozás mérséklése tárgyában. A pénteki záró fordulóval véget érő és az egész tanévet magába foglaló megyei környezetvédelmi vetélkedő első három helyét az ajkai Fekete - Vörösmarty Általános Iskola tanulói nyerték meg. A Klíma Pannák csapata lett az első, akiket szorosan követett a Klub béka 30 csapata, a harmadik helyen pedig a Zöld manók végeztek.

A Csalán Környezet-és Természetvédő Egyesület Príma Klíma elnevezésű programja lezárult 2009. április 24-én a veszprémi állatkertben, ahol is a program részét képező Ablak a Földre vetélkedő utolsó fordulójára került sor. A vetélkedőben több mint 500 gyermek vett részt és dolgozott, melyből a 150 legjobb mérettethette meg magát és tudását az utolsó fordulón. Az éghajlatváltozás kérdésköreit magába foglaló feladatokkal a gyerekek játékos formában sajátíthatták el a környezetvédelmi tudnivalókat.

„Nagy öröm számunkra, hogy a 2008/09-es tanévre meghirdetett Ablak a Földre vetélkedőn több mint 500 gyermek dolgozott, szerzett ismereteket egy tanéven át. A felkészítő tanároknak is köszönhető az a siker, hogy a legtöbb csapat mind az 5 forduló megmérettetésében kitartott. A hosszú, fáradságos munka eredményeként az állatkerti fordulót követően eldőlt, hogy mely csapat tagjai kaphatják meg a vetélkedő nyerteseinek járó kerékpárokat és az egyéb értékes nyereményeket. Az immár nyolcadik alkalommal megrendezett vetélkedő nyertese az idei tanévben az ajkai Fekete-Vörösmarty Általános Iskola Klíma Pannák csapata lett. Ugyanezen iskola Klub béka 30, és Zöld manók csapata szerezte meg a második illetve a harmadik helyet.” – nyilatkozta Kiss Renáta, a Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület programvezetője.

Az Ablak a Földre vetélkedőt is magába foglaló Príma Klíma elnevezésű programsorozat során a Csalán Egyesület mintegy 500 gyermek számára tartott iskolai foglalkozást megyeszerte, és csaknem 100 pedagógust vont be azon műhelymunkákba, melyek a környezeti nevelés céljait szolgálták.

A vetélkedő végeredménye megtekinthető itt.

Bővebb információ: Kiss Renáta, renata [at] csalan [dot] hu, 30-701-4622