Vidám délutánnal zárul az Ablak a Földre

hír a(z) kategóriában
Nyomtatóbarát változat
.
iskolai foglalkozás
Fotós: 
Csalán fotó
.

A hagyományokat követve az idei Föld Napjához legközelebb eső pénteken (az idén április 24-én) tartjuk immár nyolcadik alkalommal az Ablak a Földre vetélkedősorozatunk zárófordulóját a veszprémi állatkertben. Komoly munka és izgalmak előzik meg ezt a fordulót, ide már bekerülni is siker. Veszprém megyéből a jelentkező 537 gyerek közül a legjobb százötven lelkes és az előző négy fordulóban kiegyensúlyozottan teljesítő 5. és 6. osztályos vehet részt a nagy napon. A csapatok ebben a fordulóban is öt feladatot oldanak majd meg, a dolog mégis nagyon más, mint az eddigiek. Az állatkert csodálatos helyszín, tele izgalmakkal, felfedeznivalókkal. Nem kell csöndben ülni és elmélyülten gondolkodni (persze ez sem árt), sőt, igazából azt szeretnénk, ha gyermekzsivajtól visszhangozna a helyszín.

Az idei Ablak a Földre minden fordulójának témája az éghajlatvédelem egyes kulcskérdéseit dolgozza föl. Az eddigiekben szó volt már az éghajlatvédelem általános kérdéseiről, a közlekedés és szállítás hatásairól, az energiahatékonyságról és pazarlásról, a tudatos vásárlásról és a helyi termékekről. A záróforduló a hulladékgazdálkodás kapcsán ad majd feladatokat. A témák komolyak, de mindenki biztos lehet abban, hogy most is, mint mindig, a játékos, tapasztalatok alapján történő tanulásban hiszünk.

A Príma Klíma program, és ezen belül az Ablak a Földre vetélkedősorozat támogatója a KvVM Zöld Forrás Programja. A záróforduló további támogatói: Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark, Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt , Blautech Kft., Berill Reklám- és Grafikai Stúdió, Katedra Nyelviskola, Mountex Yeti Túrabolt és a Csalán Egyesület önkéntesei.