Általános környezet és természetvédelem

A Balaton könyve

Monspart Éva

Ez a könyv nem csak Közép-Európa legnagyobb tavának vizéről, a természetről, az élővilág összefüggéseiről szól, hanem irodalomról, festészetről és történelemről - tehát a hely szelleméről is.

231 oldal

A dorogiak véleménye a város környezeti gondjairól - közvélemény kutatás

dr. Dávid Anna

Közvélemény-kutatásunk eredményei átfogóan tükrözik a dorogiaknak a városuk környezeti gondjairól kialakított véleményét, s ezzel remélhetőleg segítségére le-szünk a városnak a gondok további orvoslásában. Sok kérdésben teljesen egyértelműen nyilvánították ki az itt élők álláspontjukat, más témákban megoszlanak a vélemények, mint azt majd meglátják, akik elolvassák e kiadványt.

A klímakutatás enciklopédiája

Bruce Buckley, Edward J. Hopkins, Richard Whitaker

Az időjárás Földünk még meglévő vad természeti erőinek egyike: megjósolni tudjuk, de megzabolázni nem vagyunk képesek. A könyv magyarázatot ad az időjárási tényezők működésére, bemutatja a napi időjárást befolyásoló hatásokat, és megvizsgálja a hurrikánoktól és tornádóktól kezdve, az áradásokon és a tüzeken át a szárazságig a szélsőséges időjárási jelenségek egész sorát.

A környezetvédelem történeti adatai a 20. század elejéig, régi technológiák és a környezet

Várpalota : Magyar Vegyészeti Múzeum ; 2002 Várpalota Pri Comp
94 oldal

A Várpalotai Városszépítő- és védő egyesület 10 éve 1990-2000

Pacsuné Fodor Sára, Leitner Ferenc, Tolonics István, Szajp Istvánné

A világ legszebb nemzeti parkjai

Angela S. Ildos - Giorgio G. Bardelli

Nem árt, ha egy pillanatra elszakadunk mindennapjaink hajszolt világától, és egy kis pihenőt tartva a könyv felejthetetlen képei segítségével képzeletbeli utazást teszünk a természet világába. Legyen időnk felfedezni, elmélyülten élvezni szépségét, csodálni egy távolban kibontakozó hegycsúcs, a fák lombjain átszűrődő napsugarak, a természetes környezetében otthonosan mozgó állat pazar látványát.

320 oldal

Adatvadászat, terítéken az üvegzseb

Kalas György

Ki igényelhet adathozzáférést és mi célból? Van-e az adatkérésnek kötelező formai tartalmi kötöttsége? Titkok, titkok, titkok. Betekintés az ülések dokumentumaiba. Hogyan ismerhetjük meg az egyes vállalatok által okozott környezeti terheléseket?

36 oldal