Mit teszünk

Nyomtatóbarát változat

Az 1997-ben alakult Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület azon dolgozik, hogy közelebb hozza Veszprém és környékének lakóihoz az egészséges táplálkozást, a természetes környezetet és a méregmentes életet.

 

Ezen cél elérése érdekében hívja életre többek között évente a Veszprémi Ökovásárt, ültet fát rendszeresen az örökbefogadókkal, véleményezi a területfejlesztési elképzeléseket, szervez játékos környezetvédelmi vetélkedőt gyerekeknek, biztosít ösvényt az alternatív környezetbarát életmód megismerésére.  A szervezet mára a Közép-Dunántúli Régió egyik legdinamikusabban fejlődő környezetvédelmi szervezetévé nőtte ki magát. Vezetői aktívan részt vesznek a helyi, megyei, regionális környezetvédelmi élet alakításában, döntéshozatalaiban.

 

Az Egyesület tevékenységének fókuszában az éghajlatváltozás mindnyájunkat érintő kérdései, a fenntartható életmód elősegítése és a fogyasztóvédelem társadalmasítása áll. Az éghajlatváltozás korunk egyik legnagyobb kihívása, mégis mily keveset tudunk annak okairól, folyamatáról és benne az egyes szereplők felelősségéről. A fogyasztóvédelem kérdései az egész EU-ban napirenden vannak, és ez abból az alapvetésből indul ki, hogy a fogyasztók mindig hátrányosabb helyzetben vannak a piacon, mint a gyártók, a szolgáltatások kínálói. Ez Magyarországra különösen igaz. Ezzel szorosan összefügg harmadik témánk, az egészséges fenntartható életmód megteremtése, ezt az egészséges, megbízható élelmiszerek népszerűsítésével, az ökológiai fogyasztóvédelem témájának napirenden tartásával, a tudatos élet útjának megismertetésével érjük el.

 

Fenti céljaink megvalósítása érdekében rendszeresen tartunk lakossági tájékoztató akciónapokat, ahol személyesen szólítjuk meg az utca emberét, és a folyamatosan hozzáférhető információs anyagok, kiadványok és a beszélgetések biztosítják, hogy az érdeklődők valódi, hiteles tudás birtokába jussanak. E mellett a következő generáció szemléletének formálása is feladatunk, ezért elmegyünk a megye sok iskolájába, ahol sok-sok gyerek ismerheti meg az aktuális környezetvédelmi kérdéseket.  Rendszeresen megjelenünk a megyei és a hlyi nyomtatott és elektronikus sajtóban is. Ezzel együtt teremtjük meg azt a széles társadalmi bázist, amely garantálja munkánk sikerét. 

 

Fordulj hozzánk bizalommal!