Cseresznye befőzése cukor és lé nélkül

Nyomtatóbarát változat
Cseresznye befőzése cukor és lé nélkül

 

Ezt télen is megennéd! Süteménybe, magába vagy beléd, gyümölcslevesbe. Tisztán a gyümölcs, csodás illattal, ízzel. Ki kell próbálnod!

Hozzávalók: 

cseresznye

Elkészítés: 

Az edények előkészítését a leírtak alapján elvégezzük.

Csak hibátlan gyümölcsöt használjunk! Ha szükséges, válogassuk át a cseresznyét, majd alaposan mossuk meg, szedjük le a szárát, magozzuk ki, majd töltsük a kiforrázott üvegekbe. Szorosan rácsavarjuk az üvegekre a tetőt. Fazékba téve az üvegeket az edényben lévő vízzel fokozatosan melegítsük fel. A víz gyöngyözésétől számított 30 percig kis lángon forraljuk. Az üvegeket a fazékban hagyjuk kihűlni.