Őszibarack ivólé

Nyomtatóbarát változat
Őszibarack ivólé

 

Őszibacaklé nem csak őszre. Egészséges, finom, és biztosan hamar eflogy majd. Az üvegek megbontása után hűtőtárolást igényelnek, de szerintünk erre nem lesz szükség, mert nem marad az üvegben a gyümölcsléből:)

Hozzávalók: 

őszibarack

cukor

Elkészítés: 

Megmossuk a barackot, magját eltávolítjuk. Barackfajtától függően héjastól, vagy anélkül főzőedénybe tesszük. Víz hozzáadása nélkül összefőzzük. Ezután egyen állagúra turmixoljuk turmixgépben, majd visszatesszük a tűzre. Szükséges mennyiségű (ízlés szerint) cukorral összefőzzük megint. Mosott üvegekbe töltjük, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

 

Fogyasztásnál ízlés szerint, kb. fele-fele arányban hígítjuk vízzel. Tartósítószert nem használunk.