Paradicsom chutney

Nyomtatóbarát változat
Paradicsom chutney

 

Nem csak húsokhoz, sajtokhoz és pástétomokhoz is nagyon finom

Hozzávalók: 
  • 2 kg paradicsom
  • 2 kávéskanál mustármag
  • 1,5 kávéskanál chilipor,
  • 2 babérlevél
  • 1-2 kávéskanál római kömény őrölve
  • 2 kávéskanál őrölt koriander
  • 1 teéskanál gyömbér
  • Fahéj
  • Szegfűszeg
  • 6 evőkanál cukor
  • 1-1,5 dl ecet
Elkészítés: 

A paradicsomot átpasszírozzuk. Mag- és héjmentes legyen! Hozzáadjuk a fűszereket, és sűrűre főzzük. Ha besűrűsödött, a cukorral és az ecettel ízesítjük. Sült húsok mellé kínáljuk.