Sok(k)fűszeres paradicsommártás

Nyomtatóbarát változat
Sok(k)fűszeres paradicsommártás

 

Receptversenyünk méltán első helyzettje. Pedig nem volt könnyű dolga a zsűrinek:)

Hozzávalók: 
  • 2 kg paradicsom,
  • 2 dl vörösbor ecet (vagy bodzabogyó ecet)
  • 20 dkg barnacukor
  • 4 hagyma
  • 4 fokhagyma
  • 4 teáskanál őrölt kömény
  • 4 teáskanál koriander
  • 2 teáskanál őrölt vagy reszelt friss gyömbér
  • 4 szem szegfűszeg
  • 5 bazsalikomlevél
  • Bors
  • Olívaolaj
Elkészítés: 

A paradicsomot meghámozzuk, kockára vágjuk, és hozzáadjuk a fűszereket. 10 percig forraljuk, majd turmixoljuk. Hozzáadjuk a cukrot és az ecetet, és még 10-20 percig forraljuk. Száraz dunsztba tesszük.