Sütős szilvalekvár

Nyomtatóbarát változat
Sütős szilvalekvár

 

Szilvalekvár azoknak, akik gyorsan és kényelmesen szeretnének eljutni a klasszikus ízekhez

Hozzávalók: 
  • 1 evőkanál 20%-os ecet
  • Mosott és magozott szilva
  • Cukor
Elkészítés: 

Egy nagy edényt 1 evőkanál 20%-os ecettel körbe forgatunk, így kikenjük minden oldalát. Az edényt megtöltjük mosott és magozott szilvával. A tetejére kilónként 20 dkg cukrot hintünk.

 

Lefedjük, sütőben 3-4 órán át lassú lángon sütjük. Keverni nem szabad. A sütés után kivesszük a sütőből, és óvatosan átkeverjük, ezáltal kicsit összetörjük a szilvaszemeket, és krémes állagúvá válik a lekvár. Ezután forrón üvegekbe merjük és lekötjük. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni. Tartósítószert nem használunk.