Szörpök - piros ribizli szörp akár télire is

Szeretnél igazi gyümölcsből készült szörpöt kóstolni? Itt a nagy lehetőség! Akár Te magad is elkékszítheted szinte bármilyen leves gyümölcsből.A gyümölcs íze igazán benne van. Ha egyszer elkészíted, megkóstolod, nem adod alább! A receptet követve a nyári ízek télen is felidézhetők.... Mindezt tartósítószer nélkül.
gyümölcs
cukor
A ribizlit alaposan átmossuk, majd összenyomkodjuk úgy, hogy lehetőség szerint minden szemet érje a hatás. Nyugodtan benne hagyhatjuk a ribizli kis szárát is. Az összetört gyümölcsöt felengedjük vízzel úgy, hogy a gyümölcs térfogata megkétszereződjön, majd másnapig állni hagyjuk. A gyümölcs levét másnap lecsurgatjuk, vagy egy sűrű szövésű anyagból készített zacskón át - jó erősen megnyomkodva -átszűrjük. Az így kapott lé minden literéhez 80 dkg cukrot adunk és forrástól számítva 30 percig főzzük. Még forrón üvegekbe töltjük, lekötjük. A lekötést akár celofánnal is végezhetjük. Ebben az esetben a celofán üvegre kerülő öldalát érdemes tojásfehérjével bekenni, hogy jobban ráragadjon az üvegre, ezáltal is védve az üveg tartalámt a levegőtől. A kész üvegeket másnapig száraz dunsztba tesszük.
Érdemes kipróbálni a hűtőtáskában való dunsztolást. Jó módszer, már pár üveg dunsztolásánál is hosszú ideig jól tartja a meleget. A hűtőtáskát béleld ki újságpapírral, és az üvegek tetejére is több réteg papírt tegyél, hogy az is segítse a minél jobb hőszigetelést.
Piac
- Tőlük vásárolhatsz
- Biogold Natur Kft.
- Boroszlán Kertészet
- Bésán János
- Csíki Zsolt
- Frank János
- Gusztos Sándor
- Heinbach Szilvia
- Ivácson Attila
- Kovácsné Hajni
- Kun Lászlóné
- Küngösi Szoc.Szövetkezet
- Molnár Mária Szoc.szöv.
- Somodi Edit
- Szabó Bálint
- Sárkány Zsuzsa
- Takács Ferenc
- Völgyesi Erika
- Pataki Imre
- Volf Tibor
- Polgárné Erika
- Dávidné Kéri Márta
- Recepttár
- Mitől helyi?
- Miért vegyek helyit?
- Vásároljunk közösségben!
1% felajánlás
Adód 1%-ával hozzájárulhatsz egyik legnépszerűbb kiadványunk a
B, mint befőzés - ez csak természetes!
újra kiadásához!
Amint megjelenik, kérd tőlünk a Te példányodat!
A felajánlásodat ez úton is köszönjük!
Belépés
- Aktuális
- Tarts velünk!
- Kérd tőlünk!
- Kölcsönzés
- Eszközök
- Könyvtár
- Általános környezet és természetvédelem
- Biogazdálkodás, vidékfejlesztés
- Civilügyek, pénzügyek
- Energiagazdálkodás
- Életmód
- Építészet
- Fenntartható fejlődés
- Földünk állapota
- Globális problémák
- Hatásvizsgálat
- Hulladékgazdálkodás
- Környezeti nevelés
- Közlekedés
- Önkéntesség
- Sugárzás, zaj
- Vízgazdálkodás
- Zöld Irodalom
- Oktatócsomagok
- Környezeti tanácsadás
- Ökoaudit
- Hőkamerázás
- "Menő menza" interaktív kiállítás
- Kölcsönzés
- Piac
- Tőlük vásárolhatsz
- Biogold Natur Kft.
- Boroszlán Kertészet
- Bésán János
- Csíki Zsolt
- Frank János
- Gusztos Sándor
- Heinbach Szilvia
- Ivácson Attila
- Kovácsné Hajni
- Kun Lászlóné
- Küngösi Szoc.Szövetkezet
- Molnár Mária Szoc.szöv.
- Somodi Edit
- Szabó Bálint
- Sárkány Zsuzsa
- Takács Ferenc
- Völgyesi Erika
- Pataki Imre
- Volf Tibor
- Polgárné Erika
- Dávidné Kéri Márta
- Recepttár
- Mitől helyi?
- Miért vegyek helyit?
- Vásároljunk közösségben!
- Tőlük vásárolhatsz
- Ötletek
- Zöld tippek
- Környezeti nevelés
- Biokerti tippek
- Tervezd meg Te is a kerted!
- Nevelj Te is palántát!
- Alakíts ki vetésforgót!
- Jó és rossz szomszédok
- Ágyások kialakítása
- Ásás helyett
- Vetési tippek
- Előveteményezhetsz
- A lemosó permetezésről
- Készíts komposztot!
- Hogyan ültesd a bogyósokat?
- A talajtakarásról
- Sárgalapot a kártevőknek!
- El a csigákkal!
- A kerti utakért
- Lyukas levelek ellen
- Védőnövények a veteményesben
- Gyűjtsd Te is az esővizet!
- Csalánlé készítése
- Védekezz fahamuval!
- Ritkítás, egyelés
- Vakondok a biokertben
- Puszpángveszély
- Levéltetvek
- Csalánról