Piaci hírek

Nyomtatóbarát változat

 

A Veszprém Kossuth utcán péntekenként üzemelő helyi termelői piac advent idejére átköltözik szintén a belvárosban található Vár Áruház előtti területre, ahol egyben Helyi Termék Vásár nyílik. Az adventre való tekintettel a kínálat jelentős bővülésére számíthatnak az érdeklődők, így a helyi élelmiszerek gazdagabb kínálata mellett számos, a megyében készült kézműves termék is megjelenik.

 

 

 

Ökovásár és Egészségnap, Veszprém, Historia Kert, 2013. szeptember 28. (szombat) 9-18 óra között. Írd be a naptáradba:)!
Bővebben: http://csalan.hu/hir/okovasar-az-egeszsegmegorzesert

 

 

 

 

Ma esti programajánló! A Csalán-Historia piac helyszínén, a Malomkert Sörházban, este 8 órától zenés est! Érdemes a piac után kicsit tovább maradni vagy visszatérni :)

https://www.facebook.com/events   /643110855706564/

 

 

 


Mostantól minden pénteken jobbnál-jobb programokkal is várunk a Csalán-Historia piacon!!!
Most pénteken, augusztus 23-án, a piacon zenél Nesztinger Kornél!!
Akusztikus gitáron, spanyolos-barokkos dallamokat játszik majd nekünk. Gyertek, hallgassátok meg!

 

 

 

 

 

 Ismeritek, használjátok a KÖLEST, a GABONÁK KIRÁLYÁT? Holnap, pénteken, augusztus 30-án, 690 Ft/kg áron lesz kapható a Csalán-Historia piacon, VOLF TIBOR standjánál.
 É s hogy miért érdemes holnap bevásárolni belőle?
A köles rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Remek hatással van a szemfáradtságra, a hajhullásra és a körömrepedezésre!
Gyulladáscsökkentő és immunerősítő hatása is jelentős!
Aki koleszterinproblémákkal küzd, annak erősen ajánlott a heti többszöri fogyasztás!
Hölgyek figyelmébe ajánljuk, hogy a kölesben található elemi rostok késleltetik a bőr öregedését, és éppen ezért segítik a kötőszövetek regenerálódását!
Vegetáriánusok számára a magas fehérjetartalom miatt kifejezetten megváltás, ugyanúgy, ahogy a vashiányban szenvedőknek is, mivel 100 gramm köles fedezi a napi vasszükséglet felét!
Sokféle, finom étel készíthető belőle, kérdezzétek a piacon Volf Tibort, a köles mellé fantasztikus receptekkel is szolgál

 

 

 

 

 HOLNAP ISMÉT AKCIÓ A CSALÁN-HISTORIA PIACON! 5kg befőző paradicsom 1500 Ft-ért, Bollók Ferenc zöldségtermelőtől. 

Mindenképpen megéri: friss, egészséges és helyi termék. Gyertek!

 

 

 

 

Megjelent egy hosszú, elemző cikk az Indexen a termelői piacokról, az alábbi linken tudjátok elolvasni.

Szerintünk egy helyi termelői piac sikere és garanciája a termelők és kínált portékájuk megbízhatóságán múlik, így a Csalán kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a Csalán-Historia piac egésze megfeleljen mind a jogszabályi, mind a vásárlói igényeknek. Így biztos lehet mindenki abban, hogy az Csalán-Historia piacon vásárolt élelmiszerek valóban helyben kerültek előállításra, és a minőségük garantálja azok  egészséges voltát.

  http://index.hu/gazdasag/2013/08/10/az_igazi_farmville_az_igazan_meno/

 

 


 

Nézzétek meg a VESZPRÉM TV által készített összeállítást a Csalán-Historia piacról :) Interjúk a termelőkkel, szervezőkkel.
Megosztani ér, hadd jöjjenek minél többen péntekenként :)
Köszönjük!

http://www.veszpremtv.hu/hir/sikeres_a_termeloi_piac-n3157.html

 

 

 

 

Érik a sárgabarack :) :)
Természetesen a pénteki Csalán-Historia piacon is kapható lesz.

A sárgabarack nemcsak finom, de nagyon hasznos is. Olvasd el melyek a jótékony hatásai. Holnap jövünk egy szuper, tartósítószermentes sárgabarack befőtt recepttel!      

http://www.femina.hu/csajvilag /sargabarack_hatasai

 

 

 

"Érik a ropogós cseresznye,
viszek a babámnak belőle..."

amit a helyi piacon veszek meg Veszprémbe.

És ha a télre is gondolsz, úgy vásárolsz! Tartósítószer és cukor mentes befőzési tippet találhatsz a Csalán honlapján:
http://csalan.hu/mit-teszunk/okovasar/recepttar/cseresznye-befozese-cukor-es-le-nelkul

 

 


Végre Veszprémben is lesz helyi termelői piac. A Csalán Egyesület a Historia Kerttel együttműködve indítja útjára a Csalán-Historia - helyi termelői piacot, mely 2013. május 24-én nyílik. Péntekenként 16-19 óra között várunk Téged is szeretettel Veszprémben a Historia Kertben (Remete köz 8., a buszpályaudvar és a vár közötti völgyben található).


Gyere ki Te is, hiszen az egészséges, megbízható élelmiszerek tárháza nyílik meg immár rendszeresen           számodra is! Várunk szeretettel!