Nanett

Nyomtatóbarát változat

  

    

Nagy Anett - Nanett kézművescsokoládé, Dörgicse

    

       

Nagy Anett Dörgicsén nyitotta kicsi boltját, ahol kézműves csokoládékat kínál. Először csak szörpöket és lekvárokat készített a családnak és a barátoknak. Mivel nagy sikert aratott vele, a vászolyi piacra is vitt belőlük. Anett nem nagy csokoládéfogyasztó, de miközben a lekvárokat kevergette, egyre inkább érdekelni kezdte a csoki készítése – azon gondolkodott, milyen jó lenne a saját kertjében termő gyümölcsökkel és fűszernövényekkel ízesíteni.

Először egy háromórás mini tanfolyamra ment el, ami persze szerinte nem sokat ért, csak magát akarta tesztelni: vajon hogy megy neki, élvezi-e. Ezután jelentkezett a budapesti Csokoládéakadémiára. Anett szerint persze itt is csak az alapokat lehet elsajátítani, a tapasztalat ad igazi tudást.

Ma már saját maga készíti a csokikba kerülő marcipánt is, nála terem meg a mogyoró, minden gyümölcs és fűszer. Egészen különleges ízkombinációkkal dolgozik, van itt tárkonyos, mandulás, meggyes-chilis, birsalmazselével és balzsamecettel töltött csokoládékrémes bonbon, szilvás mákos, levendulás és nagyon egészséges szőlőmagőrleményes csokoládé is.

És hogy mi adja az ötleteket? Például málnaszedés közben a menta illata. Azt mondja, az illatok nagyon inspirálják, talán azért is, mert borászatot is tanult. Édesapjáé az akali Barátcsuha Pince, az ő merlot-jából készített először borral töltött bonbont. Ma már a Figula Pincészet borai mellé is az ő csokijait kínálják, és a káptalantóti Istvándy Pincészetnek csodafinom Kéknyelű bonbont készített, ami éppen úgy néz ki, mint egy tengerkék üveggolyó. Ha megkóstoljuk a Nanett termékeket, nemcsak a hasunknak kedvezünk, de a szemünk, és így a lelkünk is jól lakik!