zöld felületek kategória

Vigyázz, kész, futtatás!

2011. március 8.
.
Zöld homlokzat
.

Örömmel tudatjuk a futónövényekkel befuttatott házfalakat kedvelő olvasóinkkal, hogy sikeres Zöld Homlokzat Programunk keretében megjelent legfrissebb kiadványunk. A gyönyörű fotókat, a segítséget nyújtó illusztrációkat és tanácsokat összefoglaló füzetből kimerítő válaszokat kaphatsz a futtatás mikéntjéről.

Többet a zöldből

2011. január 11.
.
Zöld felület Veszprémben
.

Egyesületünk lakossági véleménybegyűjtése alapján a veszprémi lakosság túlnyomó többsége nem elégedett a városi zöld területek mennyiségével, és akár ő maga is szívesen vállal feladatot Veszprém zöldebbé tétele érdekében. Ennek megfelelően a jövőben nagyobb figyelmet kívánunk fordítani arra, hogy a városzöldítésbe minél jobban bevonjuk a lakosságot.

Már futnak a növények...

2010. augusztus 17.
.
Már futnak a növények...
.

A Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület által tavaly meghirdetett Zöld-Homlokzat Programra pályázók lakótömbjeinek tövében lassan, de biztosan futásnak indulnak a zöld növények.

Hárssal és berkenyével övezett kerékpárút

2010. április 12.
.
Fa-örökbefogadás
.

A Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület a Veszprém Megyei Mérnöki Kamara Közlekedési Szakcsoportjával, és Szentkirályszabadja Község Önkormányzatával együttműködve 150 db fát ültetett a Veszprémet Szentkirályszabadjával összekötő kerékpárút mellé.

Faültetés a kerékpárútnál

2010. április 1.
.
Faültetés a kerékpárútnál
.

Ismét lehet fát örökbefogadni a Veszprém-Szentkirályszabadja között húzódó kerékpárút mellett, melynek ültetésére 2010. április 10-én kerül sor. A Fa-Örökbefogadási Programhoz kapcsolódva 1000 Ft befizetésével és a helyszínen egy kis munkavégzéssel Ön is elősegítője lehet egy fasor kialakításának, a már meglévő folytatásának.

Futtatás az Utcazenén

2009. július 16.
.
zöldhomlokzat
.

Veszprémi lakótömbök futónövényekkel való befuttatására bíztatta az érdeklődő utcazene rajongókat a Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület Veszprémben, a már jól ismert Kossuth utcai helyszínen.

Az Utcazene fesztivált is zöld kedvre derítettük…

2009. július 15.
.
ökolábnyom számítás
.

Július 15-én, nyüzsgő délelőttöt követően vette kezdetét az Utcazene Fesztivál Veszprémben, melynek keretein belül kapott helyet többek között a Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózatának tagszervezete, a Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület környezeti tanácsadó sátra is a szokásos Kossuth utcai állomáson.

Futtasson bátran és okosan!

2009. május 22.
.
zöldhomlokzat
.

A Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület a házfalak növényekkel való befuttatásának lehetőségére hívta fel a figyelmet 2009. május 22-i veszprémi akciónapján, ahol a járókelők a zöld homlokzatok kialakításával járó előnyökről, a futtatással kapcsolatos fenntartások indokolatlanságáról illetve a futónövény kínálatról gyűjthettek információt. Az Egyesület egy most induló pályázat keretében 10 veszprémi társasház befuttatásra biztosít lehetőséget.

Pályázat házfalaink növényekkel való befuttatására

2009. április 14.
.
zöldhomlokzat
.

A Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület veszprémi tömbházak zöld növényekkel való befuttatását célzó pályázati programjának nyitóeseményén az Eötvös Károly Megyei Könyvtár épületét ültették be futó növényekkel. A növények védik a könyvtár épületét az időjárás viszontagságaitól, mérséklik az éghajlatváltozás okozta negatív hatásokat és kedvezően hatnak az olvasóközönség jó közérzetére is. A nyitóeseményen részt vett Pálmann Judit, az Eötvös Károly Megyei Könyvtár igazgatója és Módri Györgyi színművésznő.