„Egészséges ételek helyi gazdáktól” Akciónap

Nyomtatóbarát változat
Időpont: 
2018. október 12. - 10:00 - - 18:00
Helyszín: 
Veszprém, Csalán Helyi Termelői Piac, Kossuth utca
„Egészséges ételek helyi gazdáktól”  Akciónap

A  Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület akciónapot szervez az egészséges, helyi élelmiszerek népszerűsítéséért a Veszprémben a Csalán helyi termelői piacon. Az esemény célja, hogy felhívja a figyelmet a tudatos vásárlási szokások kialakításának fontosságára és a járókelőket a helyi, lehetőleg ökológiai gazdálkodásból származó termékek fogyasztására buzdítsa. A szórólaposztás, vásárlói tanácsadás mellett játékokkal, totóval várjuk az érdeklődőket.

A rendezvény háttere: Fogyasztói társadalomban élünk, nagyon gyakran szupermarketekben vásároljuk meg élelmiszerünket, így egyre kevesebb információnk van arról, hogy hol, milyen módszerekkel állították elő azokat. Szeretnénk, ha egyre többen kedvet kapnának ahhoz, hogy a piacon vegyék meg a főzéshez szükséges alapanyagokat, zöldséget, gyümölcsöt, tojást. Arra ösztönözzük az akció résztvevőit, hogy keressék a környezetkímélő gazdálkodásból származó, biotermékeket, melyek magas beltartalmi értékkel rendelkeznek, nem tartalmaznak növényvédőszer-maradványokat és előállításuk során óvják a környezetet. Felhívjuk a figyelmet, hogy a környékbeli gazdák termékeit megvásárolva alacsony a szállításból fakadó környezetszennyezés és pénzünkkel a helyi gazdaságot támogatjuk.

Az esemény egy nemzetközi kampány része, amelyben 7 európai ország civil szervezetei működnek együtt a környezetkímélő gazdálkodás, helyi élelmiszerek népszerűsítése érdekében. A kampány hazai tevékenységeit a Magyar Természetvédők Szövetsége koordinálja, tagszervezeteivel az ősz folyamán számos helyszínen főzőklubokat, akciónapokat szerveznek, és részt vesznek a „Good food good farming” – Egészséges étel helyi gazdáktól nemzetközi akciónapon is október 27-én.

További információ:

Szalay Tímea, Tel: 30-946-0658, timi [at] csalan [dot] hu

A rendezvény az Európai Bizottság Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Főigazgatóságának anyagi támogatásával valósul meg.