Kamránk Kincseinek versenye

Szeretsz finom és egyben egészséges befőtteket készíteni? Emellett hangsúlyt fektetsz arra is, hogy a polcodon sorakozó befőttek szépek és gusztusosak legyenek? Akkor a Kamránk kincsei versenyt Neked találtuk ki! Hozd el a kedvenc befőttedet a XIV. Ökovásár és Egészségnapra szeptember 28-án és add le a Kamránk kincsei sátornál délelőtt 10 óráig. Aztán már csak izgulnod kell, hogy a zsűri a Te befőttedet értékelje a legjobbnak. Nevezz az értékes nyereményekért!
A Csalán Környezet és Természetvédő Egyesület Kamránk Kincseinek versenye címmel, melyen célja annak bemutatása, hogy a helyi alapanyagokból is mennyire gazdag ízvilágú, egészséges, ínycsiklandó téli finomságokat lehet készíteni, lehetőség szerint tartósítószermentes módszerekkel. A megmérettetésen bárki részt vehet saját eltevésű befőttjeivel, aki 2013. szeptember 28-án 10 óráig leadja nevezését az Ökovásár Kamránk Kincseinek versenye sátránál Veszprémben a Historia Kertben. A legjobb pályaművek készítői befőző fazekat, savanyító edényt és egyéb befőzési kellékekkel térhetnek haza.
Most, hogy lassan megtelnek a spájzok a finomabbnál finomabb tartalmú és ínycsiklandó befőttekkel, füstöltekkel, mézédes aszalványokkal, a Csalán Egyesület versenyt hirdet számukra Kamránk kincseinek versenye címmel.
„Szeretnénk, hogy minél többen megismerjék a tartósítószer mentes és egyben környezetbarát befőzési receptek széles spalettáját, ezáltal is kedvet teremtve a házi tartósításhoz, befőzésekhez. Minden eltehető házi praktikákkal különösebb vegyi anyag felhasználása nélkül, akár a főzési alapanyagokra, akár a félkész ételekre, savanyúságokra, húsra gondolunk. A háziasszonyok praktikái így észrevétlenül tudnak gazdagodni, és egyre több polc telik meg a családok téli egészséges étkeztetése céljából.” – nyilatkozta Dr Szalay Tímea, a Csalán Egyesület elnöke.
Lehet nevezni többek között befőttekkel, lekvárokkal, zöldségkészítményekkel, gyümölcs- és zöldséglevekkel, szörpökkel, füstölt árukkal, savanyúságokkal, télre eltett főzési alapanyagokkal. A lényeg, hogy saját készítésű és helyi alapanyagokból készült legyen a portéka.
A télre eltett finomságok nevével és a készítés dátumával ellátott termékeket a receptleírás kíséretében lehet leadni az Ökovásáron, 2013. szeptember 28-án 10 óráig a Kamránk Kincseinek versenye sátornál. A terméken a készítő neve semmilyen formában nem szerepelhet.
A zsűri döntésében szempontként szerepel a felhasznált alapanyagok helyi mivolta, a termék egészségessége, szépsége, vonzósága, íze éppúgy, mint a receptleírás követhetősége és recept újszerűsége. Az eredményhírdetésre az Ökovásár délutánján 15:30-kor kerül sor a Historia Kertben.
A legsikeresebb befőttek és egyéb finomságok készítői értékes tárgynyereményekben részesülnek, így savanyító edénnyel, befőző fazékkal és egyéb befőzést segítő eszközökkel térhetnek haza.
Bővebb információ és a felhívás pontos szövege letölthető a www.csalan.hu oldalról, illetve felvilágosítás kérhető a Csalán Egyesület elérhetőségein: csalan [at] csalan [dot] hu, 88-578-390.
A program a Vidékfejlesztési Minisztérium Zöld Forrás programja támogatásával valósul meg.
1% - Köszönjük!
Köszönjük, hogy ránk gondoltál 1%-od felajánlásakor. Ez nekünk 134.000 Ft-ot jelentett 2020-ban, melyet éghajlatbarát megoldások átadására fordítottunk.
1% felajánlás
Adód 1%-ával hozzájárulhatsz egyik legnépszerűbb kiadványunk a
B, mint befőzés - ez csak természetes!
újra kiadásához!
Amint megjelenik, kérd tőlünk a Te példányodat!
A felajánlásodat ez úton is köszönjük!
Adószámunk: 18925238-1-19
Belépés
- Aktuális
- Tarts velünk!
- Helyit?
- Tőlük vásárolhatsz
- Bagyura Ferenc
- Biogold Natur Kft.
- Boroszlán Kertészet
- Bésán János
- Böjte Tiborné
- Csíki Zsolt
- Frank János
- Frecot Emese
- Gusztos Sándor
- Heinbach Szilvia
- Ivácson Attila
- Kovácsné Hajni
- Kun Lászlóné
- Lang Zsusska
- Legeza József
- Lukacsics Mónika - Pinky
- Molnár Mária Szoc.szöv.
- Rajhonáné Falvassy Dóra
- Somodi Edit
- Szabó Bálint
- Szent Kinga Éléstára
- Sárkány Zsuzsa
- Takács Ferenc
- Rákos Margit
- Volf Tibor
- Polgárné Erika
- Kéri Márta
- Recepttár
- Mitől helyi?
- Miért vegyek helyit?
- Vásároljunk közösségben!
- Tőlük vásárolhatsz
- Ötletek
- Zöld tippek
- Környezeti nevelés
- Biokerti tippek
- Tervezd meg Te is a kerted!
- Nevelj Te is palántát!
- Alakíts ki vetésforgót!
- Jó és rossz szomszédok
- Ágyások kialakítása
- Ásás helyett
- Vetési tippek
- Előveteményezhetsz
- A lemosó permetezésről
- Készíts komposztot!
- Hogyan ültesd a bogyósokat?
- A talajtakarásról
- Sárgalapot a kártevőknek!
- El a csigákkal!
- A kerti utakért
- Lyukas levelek ellen
- Védőnövények a veteményesben
- Gyűjtsd Te is az esővizet!
- Csalánlé készítése
- Védekezz fahamuval!
- Ritkítás, egyelés
- Vakondok a biokertben
- Puszpángveszély
- Levéltetvek
- Csalánról