„Good food – good farming” nemzetközi akciónap, avagy Szívvel-lélekkel táplálék?

Nyomtatóbarát változat
Időpont: 
2018. október 27. - 09:00 - - 13:00
Helyszín: 
Veszprém, Kossuth utca
„Good food – good farming” nemzetközi akciónap, avagy Szívvel-lélekkel táplálék?

A Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület, csatlakozva 7 ország több tucat megmozdulásához - figyelemfelhívó akciónapot szervez a megbízható, minőségi élelmiszerek választásának elősegítése érdekében. Igazolt tény az ökológiai gazdálkodásból származó élelmiszerek magas beltartalmi értéke, a helyi gazdától vásárolt áru megbízhatósága pedig könnyen ellenőrizhető. A szívvel-lélekkel termelt zöldség, az abból készített otthoni étel az, ami méltó testünk építésére, családunk egészségének megalapozására. Csak minőségi élelmiszerből lehet minőségi életet építeni.

A rendezvények a hasznos kiadványok mellett számos játékkal, ételkóstolóval, ökológiai gazdálkodáshoz kapcsolódó tanácsadással várja az érdeklődőket a aCsalán Egyesület és a Közép-dunántúli Regionális Biokultúra Egyesület.

Az akciónap egy nemzetközi kampány része, amelyben 7 európai ország civil szervezetei működnek együtt a környezetkímélő gazdálkodás, helyi élelmiszerek népszerűsítése érdekében. A kampány hazai tevékenységeit a Magyar Természetvédők Szövetsége koordinálja, tagszervezeteivel az ősz folyamán számos helyszínen főzőklubokat, akciónapokat szerveznek, és részt vesznek a „Good food good farming” – Egészséges étel helyi gazdáktól nemzetközi akciónapon is október 27-én.

 A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával valósul meg.