Biogazdaság után mézeskalács porta

Nyomtatóbarát változat
.
Biogazdaság után mézeskalács porta
.

Ismét Gazdatúra, ahol a Csalán Egyesület jóvoltából különlegesen finom, vagy éppen nem ehető, de annál szebb és hasznosabb portékákat készítő helyi termelőkkel, munkájukkal, környezetükkel, mindennapi motivációjukkal ismerkedhetünk meg. 

A programsorozat következő, március 4-i útja a biogazdálkodó és szürkemarha tenyésztő Ware Borbála és Péter - a Magyar Biokultúra Szövetség elnökének és férjének – sátormapusztai birtokára, illetve Sárkány Zsuzsa mézeskalácskészítő nemesvámosi otthonába vezet.

Az évtizedekig Dél-Angliában élő és gazdálkodó Ware Borbála és angol származású férje, Péter, immáron több, mint 20 éve gondozzák Balaton-felvidéki tanyájukat. Igazán hiteles környezetben és példamutató életvitelükkel támasztják alá a föld megműveléséből, a vetőmagok használatából és állattenyésztésből szerzett, kincset érő tapasztalataikat. Segítségükkel kiválaszthatunk és haza is vihetünk kiskertünkbe szánt és leginkább odaillő, tájjellegű, különleges, vagy akár régi vetőkultúrából fennmaradt vetőmagokat is.

Természetesen a Gazdatúra jól megszokott gasztro része sem maradhat el! A biogazdaságban tett látogatást követően irány a nemesvámosi Levendulás Mézeskalács porta, ahol Sárkány Zsuzsa mézeskalács készítő helyi alapanyagokból gyúrt, levendulás finomságait csodálhatjuk és kóstolhatjuk. Zsuzsa számára a mézeskalács készítés az illatozó mesebeli világot jelenti. Kreativitását, szárnyaló fantáziáját a hagyományos népi díszítő elemek kutatásával és azok motívumkészletébe való beillesztésével gazdagítja.

A Gazdatúra időpontja: 

2017. március 4. (szombat) 13:00- 17:00

Részvételi díj: 

A Gazdatúrán való részvétel ingyenes. Az utazás önköltséges.

Utazás: 

A Csalán telekocsik szervezésével tervezi megoldani az utazást, melynek szervezéséhez fontos információ, hogy saját gépjárművel érkezel-e, illetve, hogy autódba tudsz-e még utasokat fogadni (hány főt)? Köszönjük, hogy ezzel is segíted a környezetbarát közlekedést!

Jelentkezés módja: 

Jelentkezni március 1-ig (szerda) a timi [at] csalan [dot] hu e-mail címen, vagy a 06 30 946 0658-as telefonszámon lehet.