Indul a kosár közösség - A Te termnékedet is várjuk!

Nyomtatóbarát változat
.
Indul a kosár közösség - A Te termnékedet is várjuk!
.

Indul a Csalán Kosár, ahol a helyi termékek széles kínálatából tud a fogyasztó kényelmesen és gyorsan vásárolni, és egyben a minőségi élelmiszerek is gazdára találnak a közvetlen közelünkből. A Csalán Egyesület egyenlőre a termelők jelentkezését várja a nyáron induló lehetőség megteremtéséhez. A leendő vásárlóknak sem kell azonban megijjedniük, hiszen érdeklődésüket jelezhetik az Egyesület elérhetőségein.

Nagy örömünkre szolgál, hogy újabb lehetőséget tudunk biztosítani a Veszprém megyei élelmiszerek helyi fogyasztókhoz való eljuttatásának elősegítésére.

A Csalán Egyesület 2015 nyarától elindítja a Veszprémi Zöld Kosár Közösséget. Ezen közösségbe hívunk Téged is, mint Termelőt.

A Veszprémi Zöld Kosár Közösség egy tudatos termelői-fogyasztói közösség. Tagjaink elkötelezettek a környezetbarát, fenntartható életmód iránt.

A Közösség azért munkálkodik, hogy:

  • kisebb környezetterheléssel, egészséges, környezetkímélő, illetve kézműves termékekhez juttassa a helyi embereket
  • bizalmat és emberi kapcsolatokat építsen a termelők és fogyasztók között
  • vásárlásaik révén méltányos megélhetést biztosítsunk a térség megbízható termelőinek

A közösség működtetésében Egyesületünk előrendelési rendszert működtet, melyben a Termelő kínálatát és aktuális árait heti rendszerességgel frissíti. Azaz minden hét elején a Termelő által megadott termékeket az általa adott áron kínálja a fogyasztóknak.

A termékekkel kapcsolatos fogyasztói megrendelések összesítését Egyesületünk eljuttatja a Termelőknek.

A tényleges termékátadásra péntek délutánonként kerül majd sor, amikor a Fogyasztók Egyesületünk irodájába átvehetik megrendeléseiket.

Egyesületünk pénzügyileg nem folyik bele az értékesítésbe, minden Termelő a saját nyugtájával látja el a megrendelt csomagokat, amelyet a Csalán a termékkel együtt ad át Fogyasztónak.

Tekintettel arra, hogy ezen rendszer működtetését Egyesületünk teljesen önerőből végzi, pályázati és egyéb támogatás nélkül, így a termelőket kérjük, hogy az értékesített termékek árából adományt biztosítsanak Egyesületünknek.

Mit kell tenned, hogy Te is a Közösség tagja lehess?

Kérlek mielőbb jelezd a timi [at] csalan [dot] hu e-mail címen felénk a mellékelt adatlap kitöltésével. 

Ezen jelentkezéssel egy időben, ha megoldható Számodra, küldd el az alábbiakat is a táblázatba rögzítve:

- Termékeidről készült fényképeket természetesen termékfajtánként fényképezve. A kép neve a termék neve legyen (azaz fokhagymakrem.jpg, vagy majorannas_kecskesajt.jpg).

- A képpel egy rövid (2-3 mondatos) ismertető is küldj, légy szíves, melyben a termék főbb jellemzőit (pl. kiszerelés mértéke – súly, liter…db - összetevők, felhasználás módja, tejnél zsírtartalom, hidegen sajtolt olaj, 5 hónapos érlelésű…)

- a Termék árát egységenként

Amennyiben a termék leírásában vagy fényképezésében nehézségeid adódnak, jelezd nyugodtan felénk, hogy segíthessünk!

Várom szíves visszajelzésedet, hogy személyesen is átbeszélhessük a részleteket, és mielőbb indulhasson a Kosár Közösség!