Szörpök - piros ribizli szörp akár télire is

Nyomtatóbarát változat
Szörpök - piros ribizli szörp akár télire is

 

Szeretnél igazi gyümölcsből készült szörpöt kóstolni? Itt a nagy lehetőség! Akár Te magad is elkékszítheted szinte bármilyen leves gyümölcsből.A gyümölcs íze igazán benne van. Ha egyszer elkészíted, megkóstolod, nem adod alább! A receptet követve a nyári ízek télen is felidézhetők.... Mindezt tartósítószer nélkül.

Hozzávalók: 

gyümölcs

cukor

Elkészítés: 

A ribizlit alaposan átmossuk, majd összenyomkodjuk úgy, hogy lehetőség szerint minden szemet érje a hatás. Nyugodtan benne hagyhatjuk a ribizli kis szárát is. Az összetört gyümölcsöt felengedjük vízzel úgy, hogy a gyümölcs térfogata megkétszereződjön, majd másnapig állni hagyjuk. A gyümölcs levét másnap lecsurgatjuk, vagy egy sűrű szövésű anyagból készített zacskón át - jó erősen megnyomkodva -átszűrjük. Az így kapott lé minden literéhez 80 dkg cukrot adunk és forrástól számítva 30 percig főzzük. Még forrón üvegekbe töltjük, lekötjük. A lekötést akár celofánnal is végezhetjük. Ebben az esetben a celofán üvegre kerülő öldalát érdemes tojásfehérjével bekenni, hogy jobban ráragadjon az üvegre, ezáltal is védve az üveg tartalámt a levegőtől. A kész üvegeket másnapig száraz dunsztba tesszük.

Érdemes kipróbálni a hűtőtáskában való dunsztolást. Jó módszer, már pár üveg dunsztolásánál is hosszú ideig jól tartja a meleget. A hűtőtáskát béleld ki újságpapírral, és az üvegek tetejére is több réteg papírt tegyél, hogy az is segítse a minél jobb hőszigetelést.