RECEPTVERSENY INDUL!
Még mindig tele a polc? Akkor itt az alkalom, nevezz be most induló receptversenyünkre! Segítünk kiüríteni az éléskamrát, hogy legyen hely az újabb befőtteknek!
Ürítsük ki együtt a kamrát! Az eper szezonnal hamarosan kezdetét veszi az idei befőzések időszaka, s mégis, sokan jártunk úgy, hogy még a tavalyi termést sem tüntettük el a polcokról. A spájz kiürítésében leszünk most segítségedre a receptverseny meghirdetésével, mellyel ösztönözünk Téged is a korábban felhalmozott javak feldolgozására.
A receptverseny április 4-től május 2-ig tart. A Csalán Egyesület ezen időintervallumban várja az olyan egészséges, lehetőleg adalékanyagoktól mentes recepteket, melyek egyik fő hozzávalója üvegekben házilag eltett finomság.
Küszöbön a Húsvét, nyakunkon a sütés-főzés. Érdemes olyan receptek után nyúlni, amiről előre tudjuk, megfelel a verseny kiírásának. Ezek után már csak széles mosollyal oda kell állni a tűzhely mellé, néhány fotót készíteni a munkafázisokról, majd az ízes, illatos fotókat recepttel és a hozzávalók, valamint az elkészítés menetének pontos megadásával továbbítani a megmindigteleapolc [at] csalan [dot] hu e-mail címre.
A beküldött recepteket szakértői zsűri közreműködésével értékeljük, melynek tagjai Tornyos Balázs az Oliva Étterem mesterszakácsa, Poór Balázs táplálkozási szakértő, illetve a Csalán Egyesület két főmunkatársa lesznek. A zsűri által kiválasztott három díjazott értékes nyereményeket vehet át a 2012. május 10-ére tervezett díjátadón, melynek az Oliva Étterem biztosít helyet. Minden recept felkerül a Csalán Egyesület www.csalan.hu/meg-mindig-tele-a-polc oldalára, valamint közzétesszük azokat a Csalán facebook profilján is – facebook.hu/csalanegyesulet -, ahol közönségszavazattal lehet eldönteni, melyik a legnépszerűbb recept. Amely ínycsiklandó finomság a Csalán oldaláról a legtöbb megosztást kapja, annak beküldője különdíjban részesül.
Érdemes tehát megbolondítani a család vacsoráját, újfajta ízeket varázsolni az asztalra. Fő szempont, hogy mindez egészséges legyen, s hozzávalója a spájzból érkezzen, legyen az almakompót, paradicsomlé, lecsó esetleg zöldbab.
A további részleteket az alábbi versenykiírásban olvashatod, valamint információt kérhetsz az alábbi elérhetőségek bármelyikén:
Csalán Egyesület - 88/578 390, 06/30/ 468 4994
A receptversenyről egyesületünk folyamatosan tudósít a www.csalan.hu/hirek oldalon.
A projekt a Vidékfejlesztési Minisztérium Zöld Forrás programja támogatásával valósul meg.
1% - Köszönjük!
Köszönjük, hogy ránk gondoltál 1%-od felajánlásakor. Ez nekünk 134.000 Ft-ot jelentett 2020-ban, melyet éghajlatbarát megoldások átadására fordítottunk.
1% felajánlás
Adód 1%-ával hozzájárulhatsz egyik legnépszerűbb kiadványunk a
B, mint befőzés - ez csak természetes!
újra kiadásához!
Amint megjelenik, kérd tőlünk a Te példányodat!
A felajánlásodat ez úton is köszönjük!
Adószámunk: 18925238-1-19
Belépés
- Aktuális
- Tarts velünk!
- Helyit?
- Tőlük vásárolhatsz
- Bagyura Ferenc
- Biogold Natur Kft.
- Boroszlán Kertészet
- Bésán János
- Böjte Tiborné
- Csíki Zsolt
- Frank János
- Frecot Emese
- Gusztos Sándor
- Heinbach Szilvia
- Ivácson Attila
- Kovácsné Hajni
- Kun Lászlóné
- Lang Zsusska
- Legeza József
- Lukacsics Mónika - Pinky
- Molnár Mária Szoc.szöv.
- Rajhonáné Falvassy Dóra
- Somodi Edit
- Szabó Bálint
- Szent Kinga Éléstára
- Sárkány Zsuzsa
- Takács Ferenc
- Rákos Margit
- Volf Tibor
- Polgárné Erika
- Kéri Márta
- Recepttár
- Mitől helyi?
- Miért vegyek helyit?
- Vásároljunk közösségben!
- Tőlük vásárolhatsz
- Ötletek
- Zöld tippek
- Környezeti nevelés
- Biokerti tippek
- Tervezd meg Te is a kerted!
- Nevelj Te is palántát!
- Alakíts ki vetésforgót!
- Jó és rossz szomszédok
- Ágyások kialakítása
- Ásás helyett
- Vetési tippek
- Előveteményezhetsz
- A lemosó permetezésről
- Készíts komposztot!
- Hogyan ültesd a bogyósokat?
- A talajtakarásról
- Sárgalapot a kártevőknek!
- El a csigákkal!
- A kerti utakért
- Lyukas levelek ellen
- Védőnövények a veteményesben
- Gyűjtsd Te is az esővizet!
- Csalánlé készítése
- Védekezz fahamuval!
- Ritkítás, egyelés
- Vakondok a biokertben
- Puszpángveszély
- Levéltetvek
- Csalánról




