Receptverseny zölden

hír a(z) kategóriában
Nyomtatóbarát változat
.
Receptverseny zölden
.

A mindennapi vacsora elkészítése is lehet zöld, zöldebb, még zöldebb. Vannak jó ötleteid? Oszd meg velünk és segíts másoknak is a zöldebb háztartásvezetésben, az egészségesebb táplálkozásban!

Miért is?

Élelmiszereink sokszor a messzi országokból érkeznek, beszerzéseink során nem mindig szempont az, hogy helyi termékeket vegyünk, idényalapanyagokból főzzünk, hogy ne fogyasszunk előre elkészített, félkész, fagyasztóból mikróval melegített ételt. Különösen télen jellemző ez a fogyasztás, hiszen itthon nincsenek friss zöldségek, gyümölcsök a piacon.

 

Ha azonban a bőség idején - környezetbarát módon - elteszed a gyümölcsöket, zöldségeket, azokat az ínségesebb téli időszakban érdekes, változatos ételek elkészítésére használhatod. Újfajta ízeket varázsolhatsz a lezárt befőttesüvegek tartalmából, legyen ez barackkompót, lecsó, zöldbab, vagy valamely aszalvány.

 

Ezért hirdette meg a Csalán Egyesület „Még mindig tele a polc?” receptversenyét, melyre olyan receptekkel lehet jelentkezni, amelyek egyik fő hozzávalója üvegekben házilag eltett finomság. Mivel fontosnak tartjuk egészségünk megőrzését, kérjük a receptekben lehetőség szerint kerüld az alábbi anyagok használatát: ízfokozók, aromák, ételszínezékek, cukor. Helyettük helyi, természetes hozzávalók szerepeljenek, a zsűri ezt külön értékelni fogja.