Zöld ünnepeket!
Karácsony közeledtével előtérbe kerül a vásárlás, a fogyasztás, a boltok is roskadásig megtelnek a portékákkal. Jó azonban, ha ebben a vásárlási lázban figyelünk a zöld gondolatokra is, melynek praktikáiról örömmel adunk tájékoztatást. Hogyan tudunk úgy ünnepelni, hogy az meghitt és egyben környezetbarát is? Lássunk néhány példát!
Jó, ha az év közbeni zöld gondolkodásunkat az ünnepekre is megőrizzük, továbbra is törekszünk a tudatos vásárlásra, azaz például előre megtervezzük a boltjárást, kosarat, táskát viszünk magunkkal, az áron túl a minőségre, az egészségességre, a származási helyre is figyelünk.
A boltokba kerülő áruk közül ajándékul válasszunk helyi, hazai terméket, legyen szó akár élelmiszerről, akár kézműves termékről. Így sok felesleges szállításból adódó környezetterhelést előzhetünk meg, és az is jó, hogy hazai ízek kerülnek a ilyenkor a karácsonyi asztalra. Ha megvan az ajándék, nem mindegy, hogy mibe csomagoljuk és, hogy csomagoljuk-e egyáltalán. Van, ami már külön csomagolás nélkül is jól mutat, vagy egyszerű papírba tekerve, raffiával átkötve is csinos, dekoratív. A nagyon csillogó, fényes anyagokat azonban jobb, ha a boltban hagyjuk, hiszen az ünnepek után csak a szeméthegy növekszik általuk. Ajánljuk továbbá a papír ajándéktasakokat, amelyeket többször is újrahasználhatunk.
Várjuk és vágyjuk a fényt ezeken a sötét estéken, de nem mindegy, mivel teremtünk ünnepi világosságot. Legyen a világítás meghitt, ne hivalkodó! A kevesebb itt valóban lehet több – izzósorból válasszunk LED-eset, ha tehetjük, és az izzósort sose működtessük feleslegesen! A legszebb, legünnepibb, ha felügyelettel, körültekintéssel gyertyát, mécsest égetünk.
Süssünk közösen mézeskalácsot, válasszunk gyökeres fenyőt, készítsünk természetes anyagokból karácsonyfadíszeket, használjuk újra a csomagolóanyagokat! Készítsünk magunk ajándékokat, szánjunk figyelmet, időt szeretteinkre, közösségünkre – ezzel azt adjuk, ami a legdrágább, ami meg nem vásárolható! Mézeskalács-illatú, meghitt ünnepeket mindenkinek!
1% - Köszönjük!
Köszönjük, hogy ránk gondoltál 1%-od felajánlásakor. Ez nekünk 134.000 Ft-ot jelentett 2020-ban, melyet éghajlatbarát megoldások átadására fordítottunk.
1% felajánlás
Adód 1%-ával hozzájárulhatsz egyik legnépszerűbb kiadványunk a
B, mint befőzés - ez csak természetes!
újra kiadásához!
Amint megjelenik, kérd tőlünk a Te példányodat!
A felajánlásodat ez úton is köszönjük!
Adószámunk: 18925238-1-19
Belépés
- Aktuális
- Tarts velünk!
- Helyit?
- Tőlük vásárolhatsz
- Bagyura Ferenc
- Biogold Natur Kft.
- Boroszlán Kertészet
- Bésán János
- Böjte Tiborné
- Csíki Zsolt
- Frank János
- Frecot Emese
- Gusztos Sándor
- Heinbach Szilvia
- Ivácson Attila
- Kovácsné Hajni
- Kun Lászlóné
- Lang Zsusska
- Legeza József
- Lukacsics Mónika - Pinky
- Molnár Mária Szoc.szöv.
- Rajhonáné Falvassy Dóra
- Somodi Edit
- Szabó Bálint
- Szent Kinga Éléstára
- Sárkány Zsuzsa
- Takács Ferenc
- Rákos Margit
- Volf Tibor
- Polgárné Erika
- Kéri Márta
- Recepttár
- Mitől helyi?
- Miért vegyek helyit?
- Vásároljunk közösségben!
- Tőlük vásárolhatsz
- Ötletek
- Zöld tippek
- Környezeti nevelés
- Biokerti tippek
- Tervezd meg Te is a kerted!
- Nevelj Te is palántát!
- Alakíts ki vetésforgót!
- Jó és rossz szomszédok
- Ágyások kialakítása
- Ásás helyett
- Vetési tippek
- Előveteményezhetsz
- A lemosó permetezésről
- Készíts komposztot!
- Hogyan ültesd a bogyósokat?
- A talajtakarásról
- Sárgalapot a kártevőknek!
- El a csigákkal!
- A kerti utakért
- Lyukas levelek ellen
- Védőnövények a veteményesben
- Gyűjtsd Te is az esővizet!
- Csalánlé készítése
- Védekezz fahamuval!
- Ritkítás, egyelés
- Vakondok a biokertben
- Puszpángveszély
- Levéltetvek
- Csalánról